Al meer dan 35 jaar kan je bij het Cursuscentrum in Heist terecht voor vrijetijdsbesteding en ontmoeting.

Vrijwilligers maken het Cursuscentrum uniek en krachtig. Zij doen en delen in het Cursuscentrum waar ze goed in zijn. Door de inzet van meer dan 130 vrijwilligers is er, overdag, een vormingsaanbod dat ontmoetingskansen biedt aan iedereen die daar behoefte aan heeft.

In het aanbod zitten cursussen, korte lessenreeksen rond brede thema's, informatief-ontspannende uitstappen en een culturele reis.
We gaan voor ontmoeting, plezier, goesting, samenhorigheid.
(Bij)leren is belangrijk, maar de sociale contacten en het groepsgevoel zijn even essentieel.

Proficiat Marcel

Op 1 juli werd de oudste deelnemer van het Cursuscentrum, Marcel de Cuyper, 99 jaar!

Marcel is al jaren op dinsdag en vrijdag aan de petanqueterreinen van Heist-station te vinden, waar de groepen van het Cursuscentrum spelen. Hij is een van onze trouwste spelers.

Op 2 juli werd hij in de bloemetjes gezet door zijn medespelers en door de KWB, die ook trots zijn op de oudste gebruiker van de petanquebanen van Heist-station.

Als Marcel zijn dagje heeft, is hij goed, en hij heeft regelmatig zijn dagje!
Tot vorig jaar kwam hij zelf nog met de fiets, nu wordt hij gebracht door zijn een van zijn kinderen. Een magneet om de ballen op te rapen gebruikt hij niet, hij bukt liever. Hij heeft een scherp oog: hij kan als de beste inschatten welke bal het dichtst bij de cochonet ligt. En winnen tovert na al die jaren nog steeds een grote glimlach op zijn gezicht.

Het Cursuscentrum is voor Marcel en vele anderen van onschatbare waarde om hun vrije tijd op een zinvolle en aangename manier te beleven.
Deelnemen aan de activiteiten levert nieuwe contacten en vriendschappen op en sociaal isolement en eenzaamheid worden vermeden. Het goed voelen en goed omringd zijn versterkt het welbevinden van de deelnemers.

Vanaf 16 augustus vind je het aanbod voor het nieuwe cursusjaar online op www.heist-op-den-berg.be/cursuscentrum.
Inschrijven kan via de webshop op www.heist-op-den-berg.be/webshop.